Welkom

Welkom op de site van Fysiotherapie voor Kinderen, een gespecialiseerde praktijk voor baby- en kinderfysiotherapie van Karin de Bruijn, werkzaam in de gemeenten Gemert-Bakel, Boekel, Laarbeek en omstreken.

De praktijk

Fysiotherapie voor Kinderen is sinds 1990 gevestigd in de gemeente Gemert-Bakel en heeft een dependance in Boekel.

In de praktijk, die helemaal ingericht is voor kinderen, worden kinderen van 0 tot 18 jaar behandeld, die problemen hebben met hun (senso-) motorische ontwikkeling, die sport gerelateerde klachten of houdingsproblematiek hebben.

Vaak zal er gericht naar de praktijk worden verwezen door artsen, specialisten of consultatiebureau. De praktijk is daarnaast ook direct toegankelijk, dus zonder verwijzing. Behandeling aan huis is, na overleg en indien noodzakelijk, mogelijk.

Als extra expertise gewenst is en samenwerking nog meer optimale zorg biedt, zal (altijd met uw toestemming) overleg met arts, school of sportclub plaats vinden.

Missie en visie

Het streven is om binnen mijn kinderfysiotherapie praktijk een hoogwaardige kwalitatieve zorg aan kinderen te geven met een optimale tevredenheid onder kinderen en hun ouders. Dit wil ik bereiken door professionaliteit, samenwerking en een open communicatie. Door een positieve benadering van het kind in een uitdagende en stimulerende omgeving wil ik plezier in bewegen en spelenderwijs leren centraal  laten staan in de behandeling.

Uw Fysiotherapeut

Mijn naam is Karin de Bruijn, ik ben geboren in Beek en Donk en woon al ruim 25 jaar in Gemert. Ik ben de trotse moeder van 3 kinderen en twee kleinkinderen. In 1987 haalde ik mijn diploma aan de basisopleiding fysiotherapie in Utrecht. Meteen hierna heb ik een post-HBO cursus sportfysiotherapie gevolgd en ben ik gaan werken op diverse locaties in de regio Utrecht, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met de behandeling van kinderen. Dit vond ik zo boeiend en uitdagend, waarna ik besloot mij zelf verder te gaan specialiseren in de behandeling van kinderen, door het volgen van allerlei cursussen.

In 1990 ben ik begonnen met werken in de toenmalige praktijk ‘Sensomotoriek voor kinderen’ in Gemert, welke ik in 1992 heb overgenomen. In 1994 is de praktijk verhuisd naar de huidige locatie in Gemert. In 2010 heb ik een dependance in Beek en Donk en in 2017 een dependance in Boekel geopend.

Van 1996 tot 1999 volgde ik de allereerste opleiding tot kinderfysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. In die zelfde periode heb ik ook de cursus Sensorische/ Sensomotorische Integratie gevolgd. Nadien ben ik jaarlijks diverse scholingen blijven volgen op het gebied van kinderen, waaronder bijvoorbeeld de ASM-cursus (Athletic Skills Model), welke het belang benadrukt van een breed motorische ontwikkeling.

Het leuke van mijn werk is de dynamiek, echtheid en originaliteit van kinderen. Het is een uitdaging om bij elk kind weer een ingang te vinden om de ontwikkeling zo optimaal mogelijk te stimuleren. Alles gebeurt in samenspraak met ouders en anderen uit de directe omgeving van het kind.

Naast mijn werk ben ik altijd een actief sporter geweest. Ik ben jaren hockeycoach en juniorentrainer geweest en heb de laatste 5 jaar training gegeven aan de allerjongste jeugd van 4 en 5 jaar (funkey).

Verder ben ik erg geïnteresseerd in talen en spreek naast Nederlands ook vlot Engels, Duits, Frans en behoorlijk redelijk Italiaans.

BIG registratie Nr. 79034703604

Contact

Fysiotherapie voor Kinderen
Bunder 49
5421 AG Gemert
T 0492361998

Fysiotherapie voor Kinderen
Sint Josephplein 25
5428 GL Venhorst
(in Gezondheidscentrum Venhorst)
T 0492361998

Fysiotherapie voor Kinderen
Kennedystraat 17b
5427 CH Boekel
(in Fysiotherapie Boekel)
T 0492361998

praktijk@fysiotherapie-voor-kinderen.nl0492361998

Bij alle vestigingen is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of direct uw vraag stellen via onderstaand contactformulier: